Man skall vara kontaktbar i business

Företaget Micky Björkholm Trading Oy i Vasa jobbar med grossistverksamhet inom beklädnadsbranschen. MB-Tradings märken och leverantörer är många, liksom återförsäljare i Finland och i Baltikum. Nu har de skaffat en JNT Fiber-anslutning.

- Vårt företag är helt beroende av fungerande internet-förbindelser. Det ska fungera bra, snabbt och oavbrutet för att jobbet ska fungera med återförsäljare, leverantörer och logistikhanterare, säger Ippe Sipari. Man ska vara kontaktbar för att kunna göra business.

Bolaget grundades 1983 vilket betyder att Ippe Sipari och Micky Björkholm upplevt den digitala utvecklingen från början.

- Före det, inledningsvis i mitt yrkesliv, arbetade jag som sales promotor vid Ikea i Älmhult, Sverige. På jobbet fanns så kallad sekreterarservice, alltså personer som skötte bland annat utskrifter och telefax. Vi vanliga i personalen fick inte syssla med så svåra saker, skrattar hon. Tänk att jag har varit med så länge!

Datorn främsta arbetsredskapet

Micky Björkholm Trading har sin hemmahamn i Vasa med kontor, lager och Outlet-butik. Därtill har de utställningsutrymmen i Helsingfors. Deras huvudsakliga inriktning är kläder och skor inom sport och casual.

- Det händer mycket inom branschen. Utvecklingen är helt enorm och omvälvande. Vi importerar varor, lagerhåller och säljer till våra återförsäljare.

- Datorn är mitt främsta arbetsredskap och när jag inte sitter vid datorn eller sitter med kunder i showrummet sköter jag ärenden via telefon. På mitt kontor finns ändå en del papper. Egentligen är de historia men en del kan vara bra att ha. Trots dagens elektroniska möjligheter väljer vi också, åtminstone än så länge, att trycka fysiska kataloger till våra kunder.

Prisvärda tjänster

- JNT fixade fiberanslutning till vår fastighet och nyligen har de servat oss med ännu snabbare uppkoppling, som märks i det dagliga arbetet och som fungerar jättebra. Man är nöjd när man får samarbeta med företag och människor som det fungerar med - föra samtal där man förstår varandra. För oss är det viktigt att vi kan lita på dem vi ska köpa tjänster av. Det ger oss tid att syssla med vår primära verksamhet. Jag värdesätter att JNT är en lokal aktör och att det finns en fysisk person att vända sig till.

- De har dessutom prisvärda tjänster och det grundar jag på att Micky här är rätt… priskänslig, ler hon.

Text: Lisbeth Bäck/Kustmedia Ab

Ytterligare information: www.jnt.fi