KATTAVA VALOKUITUVERKKO ON 5G:N ELINEHTO

Kodin langattomia verkkoja ja 4G-mobiiliverkkoa hyödynnetään jo nyt lukemattomilla eri laitteilla ja sovelluksilla. Edessä on silti tietoliikenteen räjähdysmäinen kasvu. Mitä enemmän laitteita langattoman verkon varaan tulee, sitä enemmän verkolta vaaditaan kapasiteettia ja myös toimintavarmuutta. Ratkaisu on 5G, mutta sen pohjaksi tarvitaan valokuitua.

Mihin mobiilimaailmassa tarvitaan kiinteää valokuitua?

Langattoman tiedonsiirron seuraava suuri kehitysvaihe 5G. Toimiakseen se tarvitsee kuitenkin nopean ja luotettavan runkoverkon, joka yhdistää langattoman lähiverkon maailmanlaajuiseen dataverkkoon. Valokuidun lähes rajaton kapasiteetti riittää vuosikymmeniksi eteenpäin. Se on myös ainoa vaihtoehto, joka voi tarjota riittävän tasalaatuisen ja nopean runkoverkon 5G:lle.

5G helpottaa ja turvaa elämäämme

Viihdekäytössä olevat laitteet kuten tabletit, älytelevisiot ja älypuhelimet ovat jo pitkään hyödyntäneet langattomia verkkoja. Tulevaisuudessa verkkokapasiteettia ovat jakamassa entistä enemmän myös kodinkoneet, talotekniikka, etätyöt ja mm. terveyspalvelut. Valokuitu helpottaa arkista elämäämme, mutta se on myös ainoa vaihtoehto, joka voi tarjota riittävän tasalaatuisen ja nopean runkoverkon 5G:lle.

 

Katso kuntasi kuitutilanne »